Het uitgebreide terras bij Café de Uyl van Hoogland, voor de Hooglandse Kerk. (Foto: Maurice Hettfleisch).

Geen ruimere coronaterrassen meer vanaf 4 oktober

De ruimere ‘coronaterrassen’ zijn vanaf 4 oktober niet meer toegestaan. Dat heeft de gemeente Leiden donderdag laten weten. De tijdelijke maatregel ging in 2020 in zodat er op de terrassen 1,5 meter afstand gehouden kon worden en om de inkomstenderving voor de horecaondernemers te kunnen compenseren.

De meningen over de grotere terrassen zijn verdeeld. Bewoners van de binnenstad gaven eerder al aan dat de terrassen na 3 oktober weer terug moesten naar hun oorspronkelijke formaat. Sommige ondernemers willen de extra vierkante meters juist behouden. David Zock, bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Leiden en eigenaar van restaurant Aan De Rijn, liet al weten dat er plekken in de stad zijn waar de horeca meer ruimte kan krijgen zonder voor overlast te zorgen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft begrip voor de wens van de ondernemers, met het oog op het versterken van de lokale economie. De gemeente gaat daarom samen met ondernemers, omwonenden en andere betrokkenen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×