Kunstenaar Karski en wethouder Abdelhaq Jermoumi. (Foto: Roeland van Wely).

Nieuwe muurschildering in Leiden: bloemen of afval?

Bij het Noorderpark in Leiden is een nieuwe muurschildering gemaakt van een metershoge bos afval. Afval? Ja: op een afstandje lijkt het misschien een kleurrijke en fleurige bos bloemen. Maar als je dichterbij komt, zie je dat de bloemen op de muur van de flat aan de Nieuwe Marnixstraat allemaal gemaakt zijn uit gevonden troep.

Graffity artist Roy Valk, beter bekend als Karski, vertelde in Cultuur071 hoe hij samen met jongeren uit de buurt het onderwerp bedacht en hoe hij het uitwerkte tot de kleurrijke muurschildering. De officiële opening van het kunstwerk vond zaterdag plaats in aanwezigheid van wethouder Abdelhaq Jermoumi (PvdA), wethouder Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

De muurschildering kwam tot stand met woningcorporatie De Sleutels, de eigenaar van de flat. De inhoud werd mede bepaald door jongeren uit de wijk, samen met SOL Jongerenwerk. Uit gesprekken tussen jonge bewoners en Karski kwam naar voren dat de jongeren zich ergeren aan het zwerfafval.


Raimond Reijmers in gesprek met Karski (deel1).


Raimond Reijmers in gesprek met Karski (deel2).

Cultuur Leiden #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×