Voorzitter Jaap van Meijgaarden van de dierenambulance. (Foto: Sleutelstad).

Crowdfunding voor nieuwe dierenambulance in maand tijd gehaald

De crowdfunding voor een nieuwe dierenambulance voor de Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden is binnen een maand tijd gehaald. Het streefbedrag was 40.000 euro en dankzij een gulle gever is dat bedrag nu binnen.

De stichting heeft het bedrag nodig voor de aanschaf van een nieuwe dierenambulance, omdat de oude hoog nodig aan vervanging toe is. “Na zeventien jaar, met ongeveer 275.000 km op de teller en recent ook nog een kapotte versnellingsbak, is onze tweede dierenambulance rijp voor de sloop”, vertelde Jaap van Meijgaarden, bestuursvoorzitter van Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden, bij het begin van de crowdfunding-actie.

De gulle gever nam maandag contact op met de stichting om te vragen welk bedrag er nog open stond. “Vanwege de sympathie voor het werk van onze organisatie en de noodzaak van vervanging van de ambulance, liet de beller, die onbekend wenst te blijven, weten het nog openstaande bedrag over te zullen maken”, zegt Van Meijgaarden. De donateur heeft dat bedrag dezelfde dag nog overgemaakt.

Het duurt nog wel even voor de nieuwe ambulance ingezet kan worden. Vanwege de levertijden van auto’s wordt de nieuwe ambulance waarschijnlijk pas begin volgend jaar in gebruik genomen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×