Rechts Breestraat 72, waar op 1 november Meibloem Boeken zijn deuren opent. (Foto: Louis Smit).

Breestraat is weer een boekwinkel rijker: Meibloem Boeken

Leiden is vanaf 1 november een boekwinkel rijker. Meibloem Boeken heeft een Nederlandstalig aanbod en is gevestigd op Breestraat 72, naast de Engelstalige Mayflower Bookshop. Het is boekwinkel nummer vijf in de Breestraat. Te veel concurrentie? “We versterken elkaar juist.”

Meibloem Boeken richt zich in eerste instantie niet op de Nederlandse top vijftig. “Met deze winkel gaan we een mix voeren van nieuwe Nederlandse boeken, tweedehands en ramsj voor prettige prijzen”, zegt Sander Zwart, samen met Erik van der Ploeg eigenaar. Zij zijn ook de eigenaren van Mayflower Bookshop, genoemd naar het schip waarmee de Pilgrims naar Amerika vertrokken.

“Bijna ongemerkt gingen we bij Mayflower steeds meer Nederlandse boeken aanbieden. Maar we willen de internationale formule zuiver houden en duidelijkheid scheppen over het assortiment. We hebben gezien dat er ruimte is voor een nieuwe Nederlandstalige boekwinkel”, zegt Zwart.

Boekenstraat
De Breestraat mag met recht de boekenstraat van Leiden worden genoemd. De Kler, Kooyker en De Slegte zitten er ook. Van Stockum sloot op 1 januari 2019 zijn deuren. Straks zitten er dus vijf boekwinkels in de Breestraat. Is dat niet een beetje veel? Volgens Zwart zitten ze elkaar niet in de weg. “Het grappige is juist dat ze elkaar versterken. Meer boekwinkels in één straat trekken een boeken minnend publiek aan en zo profiteren we er allemaal van.”

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×