Wethouder Zoetemelk bij de petitieoverhandiging tegen de bouwplannen in Vlietland. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder Zoetemelk zet Vlietlandplannen niet op pauze: 'Dat is aan Leidschendam-Voorburg'

Het Voorschotense college neemt geen standpunt in over het voorstel van tegenstanders van de komst van een vakantiepark in Vlietland om de plannen een jaar ‘on hold’ te zetten. “Ik ga niet over de aanpassing van dat bestemmingsplan. Ik ben wethouder in Voorschoten”, benadrukt Zoetemelk nog maar een keer. “Dit is echt aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg.”

Als het vakantiepark er ondanks alle tegenstand toch komt, wil Voorschoten er overigens wel de vruchten van plukken. “De ontwikkeling van Vlietland biedt kansen voor Voorschoten. We zullen dan ook open staan voor gezamenlijke initiatieven en ideeën om toeristen vanuit Vlietland richting ons mooie dorp te krijgen”, schreven VVD, CDA en VL op in hun coalitieakkoord ‘Voorschoten in verbinding vooruit‘.

Chris de Waard sprak met wethouder René Zoetemelk over het idee om de Vlietlandplannen een jaar lang te pauzeren.

Zoetemelk raadt de Voorschotense politici die de plannen willen tegenhouden aan om vooral contact op te nemen met hun partijgenoten in de buurgemeente. “En als onze gemeenteraad mij dat vraagt, ga ik de boodschap om extra tijd in te bouwen wel overbrengen aan de gemeente Leidschendam-Voorburg”, zegt Zoetemelk die afgelopen vrijdag ook aanwezig was bij de speciale informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van LV waar de plannen voor de realisatie van 222 vakantievilla’s en 569 parkeerplaatsen nog eens werden besproken.

Politiek Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×