De bewuste prullenbak in betere tijden, kort na de plaatsing in 2017. (Archieffoto: Gemeente Leiden).

Leidse prullenbakken smerig, schoonmaakmachine kapot

Wie vanuit het Centraal Station naar de Leidse binnenstad gaat, loopt tegen misschien wel de smerigste prullenbak van de stad aan. Die staat vlak voor het station en is de wijkvereniging Stationsgebied al weken een doorn in het oog.

Wijkvoorzitter Jan Tolsma vroeg de afgelopen weken al meermaals om een flinke schoonmaakbeurt van de bak. “Het zijn immers niet alleen inwoners en toeristen die met de viezigheid geconfronteerd worden. Ook een van de grootste werkgevers uit de regio, Heineken, is met het hoofdkantoor tegenover de vuilnisbak gevestigd en ontvangt er tal van belangrijke gasten die op deze manier geen fijn beeld van Leiden krijgen.”

De bak is volgens Tolsma al maanden niet schoongemaakt en de Partij Sleutelstad heeft het zich nu aangetrokken. Fractievoorzitter Thijs Vos stelde de kwestie aan de orde. Hij kreeg direct schriftelijk antwoord van wethouder Yvonne van Delft. Het blijkt dat de speciale machine waarmee de bakken normaal gesproken worden gereinigd defect is. “We wachten al een tijdje op reparatie, maar omdat dit blijkbaar langer duurt dan verwacht, zullen we deze bak in de tussentijd op een andere manier laten schoonmaken.”

De wethouder beloofde dat dat nu op zeer korte termijn gaat gebeuren, maar een exacte dag kon ze nog niet noemen. “In verband met de grote drukte rond 3 oktober”, verklaart ze.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×