Werk van Bert Kienjet. (Foto: PR).

Etsen van Bert Kienjet bij ARS

Voor Bert Kienjet, geboren aan het Galgewater in Leiden, met om de hoek het geboortehuis van Rembrandt, was de keuze voor de etstechniek als medium min of meer vanzelfsprekend. Hij maakt eigenlijk al vanaf zijn twaalfde etsen. 25 jaar geleden kwam daar de fascinatie voor de tropen bij. De (koloniale) geschiedenis, de cultuur en natuur van de Caraïben.

In de tentoonstelling ‘GRABADO DI (MI) BIDA’ toont Bert Kienjet series etsen met vaak zachtmoedige onderwerpen: botanische tuinen, bosgezichten, tropennachten, maar soms ook minder vriendelijke; verwrongen portretten, valse zwerfhonden, verlaten donkere straten en mysterieuze stillevens.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

De expositie van zijn jongste werk bij Ars Aemula Naturae, dat in hoofdzaak tijdens de coronaperiode tot stand is gekomen, wordt op zondag 2 oktober om 16.00 uur geopend door Dr. Aart G. Broek, socioloog en letterkundige. De tentoonstelling is tot en met 16 oktober op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken in ARS aan de  Pieterskerkgracht 9a te Leiden.

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×