Het geluidsscherm op de Willem de Zwijgerbrug. (Foto: Emile van Aelst).

Geluidsscherm Willem de Zwijgerbrug onverwachts korter

Het geluidsscherm op de Willem de Zwijgerbrug in Leiden wordt korter dan oorspronkelijk gepland. Dat komt omdat er kabels en leidingen lopen, die niet verlegd kunnen worden. Daardoor wordt het scherm aan de zuidkant zo’n negen meter korter.

“De kabels en leidingen zijn verkleefd aan het asfalt en hebben een essentiële functie voor onder meer nood- en hulpdiensten. Ze kunnen niet buiten werking worden gesteld”, meldt de gemeente Leiden. Omdat ze aan het asfalt verkleefd zijn, is het niet mogelijk om de kabels te verleggen. Daarom heeft de gemeente besloten om het laatste gedeelte van het scherm aan de zuidkant niet aan te leggen.

De gemeente heeft een gespecialiseerd ingenieursbureau onderzoek laten doen naar de gevolgen van het kortere geluidsscherm. Het doel van het scherm is ten slotte om de geluidsoverlast voor de omwonenden van de brug te beperken. Uit het onderzoek blijkt dat ook bij het inkorten van het geluidsscherm aan de zuidkant de geluidsbelasting aanzienlijk afneemt ten opzichte van de oude situatie.

De geluidsschermen zijn nodig vanwege de aanleg van de Leidse Ring Noord. Deze ring moet de doorstroming van het verkeer aan noordkant van de stad verbeteren, maar zorgt wel voor een toename van het verkeer op de Willem de Zwijgerbrug.

Leiden Maatschappij Leidse Ring Noord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×