Jeroen van Ede. (Foto: Cor van der Velden).

Circus Miloco blij met Joppenszprijs: 'We werden constant gefeliciteerd'

Mede-oprichter Jeroen van Ede van Circus Miloco sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat zijn vereniging de Joppenszprijs had gewonnen bij de Taptoe der Verenigingen. “Je hoopt altijd op de eerste prijs, maar ik had het niet verwacht.”

De circusvereniging presenteerde zich op de taptoe met veel steltlopers. “En we hadden wat meer structuur dan andere jaren”, vertelt Van Ede. “De kinderen vonden het heel leuk om te doen. En als winnaar kregen we bij de grote optocht veel meer aandacht. We werden heel vaak gefeliciteerd door het publiek.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Jeroen van Ede.

Bij Miloco kunnen kinderen op circus gaan. “Sommige kinderen gaan op voetbal, anderen op toneel en bij ons gaan ze op circus”, legt Van Ede uit. “We zitten tussen cultuur en sport in. Kinderen kunnen kiezen wat ze leuk vinden: sommigen vinden acrobatiek heel leuk of bijvoorbeeld eenwielfietsen, terwijl anderen juist heel enthousiastst worden van het neerzetten van een show.”

Overigens is Miloco niet alleen voor kinderen. “Ook volwassenen kunnen zich bij ons aanmelden. We hebben een aanzienlijke groep studenten, maar ook andere volwassenen.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen of zich opgeven voor een proefles via de website van het circus.

Cultuur Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×