(Foto: PR).

Con Amore pakt groots uit bij 110-jarig jubileum

De Leidse oratoriumvereniging Con Amore bestaat 110 jaar. Een oratorium is een toespraak voorzien van muziek. De vereniging viert het jubileum zaterdag 8 oktober met een groot concert in de Pieterskerk. Onder leiding van dirigent Bernhard Touwen voeren 110 zangers samen met kamerorkest Concerto Brabant twee stukken uit van de Duitse componist Johannes Brahms.

“Je voelt de muziek in je lichaam”, vertelt de voorzitter van de vereniging Harry Klink. “Het is niet alleen de muziek die ons verbindt, maar ook het sociale aspect. We hebben koorleden die al 60 of 65 jaar op het koor zitten. Dat zegt iets over de sfeer op het koor. Daarnaast speelt onze dirigent Bernhard Touwen een belangrijke rol. Hij weet de muziek zo uit leggen aan de leden, dat je het gewoon leuk vindt om het te zingen.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

“De vereniging is op 21 november 1912 opgericht als christelijke zangvereniging voor gemengd koor. In 1918 kreeg de vereniging de naam Con Amore. Het is grappig om te vermelden dat onder de Duitse bezetting stukken in het Duits moesten worden opgevoerd. In die 110 jaar hebben we nu de achtste dirigent. De vereniging kan lang dirigenten aan zich verbinden.” Zaterdagavond worden van Brahms in de Pieterskerk de “Akademische Festouvertüre” en “Ein Deutsches Requiem” uitgevoerd.

Afbeelding poster jubileumconcert. (Foto: PR).

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×