(Foto: Chris de Waard).

Studentenwelzijn op de kaart door presentatie actieplan

De komende jaren gaan de gemeente Leiden en de studenten- en studieverenigingen aan de slag met het ‘Actieplan Studentenwelzijn‘ dat maandagmiddag door wethouder Spijker (kennis) is aangeboden aan de voorzitters van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) en het Studievereniging Overleg Platform (STOP). Aan het plan schreven twee studentambtenaren mee die de gemeente Leiden sinds een jaar in dienst heeft.

Het plan borduurt voort op de ‘Verklaring studentenwelzijn‘ die dit voorjaar werd opgesteld door de gemeente, studentenkoepels en onderwijs- en kennisinstellingen in Leiden. In het actieplan wordt inzichtelijk gemaakt met welke problemen (verschillende groepen) studenten te maken kunnen krijgen. Voor die problemen wil de gemeente dan helpen om een oplossing  te vinden.

Chris de Waard sprak met wethouder Fleur Spijker, student-ambtenaar Ingmar Jansen, PKvV-voorzitter Rachel Gooijer en voorzitter Sophie ’t Hart van STOP.

Door corona liepen nogal wat studenten en jongeren tegen problemen als eenzaamheid aan. Het actieplan moet daar een antwoord op gaan bieden. Onder het verbeteren van het welzijn van mbo, hbo en wo-studenten vallen zaken als drank- en middelengebruik, verbinding maken tussen verschillende groepen studenten en het verbeteren van de relatie met de stad.

Om ervoor te zorgen dat ook mbo en internationale studenten zich betrokken studenten in de stad kunnen voelen, worden gemeenschappelijke activiteiten gepland. Met welzijnsorganisaties wordt samengewerkt om studenten met een zorgvraag sneller naar de juiste professionals te verwijzen.

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×