Insprekers van de Werkgroep Oekraïners spreken in. (Foto: Robbert Beurse).

Werkgroep Oekraïners teleurgesteld: 'De gemeente ziet ons niet'

De vrijwilligers van de Werkgroep Oekraïners voelen zich niet gezien door de gemeente Zoeterwoude. Verschillende insprekers wonden hier donderdagavond geen doekjes om tijdens de raadsvergadering. Burgemeester Fred van Trigt reageerde geschrokken en belooft op de korte termijn met de werkgroepleden om tafel te gaan.

“Vanaf eerste dag dat ze hier wonen zijn er dagelijks vrijwilligers die zich inzetten voor deze groep. Toch worden we nauwelijks betrokken bij besluiten van de gemeente. Zo hoorden we woensdag pas dat er een derde lokatie op Swetterhage bij komt. Onze betrokkenheid voelt als ‘nul’, terwijl we toch allebei het beste willen voor onze gasten?”, zegt Margreet van Dam namens de werkgroep.


Robbert Beurse in gesprek met burgemeester Fred van Trigt over de insprekende Werkgroep Oekraïne.

Vrijwilliger Yvonne van der Geest spreekt van ‘een samenwerking die maar niet van de grond wil komen’ en roept het college op om hier verandering in te brengen. “Wij willen er graag samen met de gemeente voor zorgen dat onze gasten een zo goed mogelijk verblijf hebben. Dat moet mogelijk zijn?”, vraagt zij zich openlijk af.

Geschrokken
Burgemeester Van Trigt reageert direct op de insprekers. “Wij als gemeente stellen jullie inzet juist ongelofelijk op prijs. Ik vind het vervelend om te horen dat jullie het gevoel hebben dat we jullie niet serieus nemen. Dat klinkt niet goed en voelt niet goed”, zegt hij geschrokken.

Van Trigt gaat binnenkort met de werkgroep in gesprek om de contacten en samenwerking te verbeteren. De insprekers reageren positief op dit plan.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×