Voorbereidende werkzaamheden voor realisatie Bioscoop De Geus steeds meer zichtbaar

Het was de afgelopen week regelmatig in het nieuws, de complete verkeerschaos op de hoek van het Stationsplein en de Stationsweg. Deze onoverzichtelijke situatie zal nog wel even duren voordat op deze plek, na een periode van sloop en bouw, het complex De Geus zal verrijzen.

Een complex waarin naast de nieuwe Jumbo-supermarkt en een groot aantal appartementen, ook een nieuwe bioscoop wordt gerealiseerd. Govert de Kok, samen met Gideon Boer de toekomstige exploitant van de bioscoop, verwacht over ongeveer drie jaar de deuren van de bioscoop voor het publiek te kunnen openen.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

De Kok: “Het wordt absoluut een prachtige aanwinst voor Leiden. We gaan hier acht state of the art bioscoopzalen inrichten, maar ook twee restaurants, een cocktailbar en een dakterras met uitzicht op het Stationskwartier en de oude binnenstad van Leiden”.

Eerder dan De Geus hoopt De Kok het nieuwe Kijkhuis aan de Lammermarkt te kunnen openen. In Cultuur071 geeft hij aan dat dat nog een hele uitdaging wordt. “Maar ik ben een optimist en mocht het later worden, dan is dat ook geen probleem. Een langere voorbereidingstijd betekent meestal een beter resultaat”.

Cultuur Economie Leiden Maatschappij #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×