De voedselkastjes zijn bijna af. (Foto: Max van Mil).

CDA Zoeterwoude zoekt beheerder voedselkastjes

In de mededelingenronde van de gemeenteraadsvergadering in Zoeterwoude deed het CDA donderdagavond een bijzondere oproep. Na de melding dat de eerder aangekondigde ‘voedselkastjes’ inmiddels gebouwd zijn, maakten de Christendemocraten bekend dat zij op zoek zijn naar een of meerdere beheerders. Inwoners of organisaties die het zien zitten om de inhoud van de kast zo-nu-en-dan te controleren, kunnen zich melden bij de CDA fractie.

De twee voedselkastjes worden binnenkort in de kernen van Zoeterwoude-Dorp en Rijndijk geplaatst. “Dat zal vlakbij de supermarkten zijn. Bewoners die dat willen kopen houdbare producten in de winkel en zetten deze in het kastje. Iedereen die het nodig heeft kan het voedsel er dan gratis uithalen”, legt initiatiefnemer Max van Mil uit. De beheerders zijn nodig om op vaste tijden te controleren of geen houdbare producten in de kast terecht zijn gekomen. “Producenten die je moet koelen of snel bederven horen niet thuis in een voedselkastje. We willen niet dat mensen ziek worden, dus die moeten er uit. Ook is het fijn als iemand geregeld even ‘checkt’ of de kastjes nog in goede staat zijn.”


CDA raadslid Max van Mil over het beheer van voedselkastjes in Zoeterwoude.

CDA Zoeterwoude hoopte dat de Voedselbank Leiden het beheer van de voedselkastjes voor haar rekening wilde nemen. “Maar dat contact loopt nogal stroef. Ik verwacht niet dat we er uit gaan komen”, deelt Van Mil.

De voedselkastjes zijn in de afgelopen maanden gemaakt door het Kleintje Klus-team van de Gemiva-SVG woon- en werkgemeenschap Swetterhage.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×