(Foto: Buro JP).

SvL heeft oplossing voor tekort studieplekken en hoge stookkosten: studeren in het stadhuis

De politieke partij Studenten voor Leiden (SvL) nodigt studenten die deze winter toch warm willen studeren uit, om te komen studeren in het stadhuis. Het moet een oplossing zijn voor het tekort aan studieplekken, met name tijdens de tentamenperiode.

“De foyer van het stadhuis is nagenoeg altijd leeg, het is er warm en het is een openbare ruimte”, licht Mitchell Wiegand Bruss van SVL toe. “En die ruimte kan beter benut worden door studenten die niet in de universiteitsbibliotheek terecht kunnen en ook liever niet thuis in de kou willen studeren.” Wiegand Bruss merkt verder op dat er voor mbo-studenten totaal geen studiefaciliteiten zijn.

Ook de huidige energiecrisis speelt studenten parten. Vooral de grotere studentenhuizen komen niet in aanmerking voor de verschillende toeslagen en compensaties. “Studeren met de ijspegels aan de ramen van je studentenkamer is geen prettig vooruitzicht”, aldus Wiegand Bruss.

Tijdens de corona periode kwam het tekort aan studieplekken aan het licht vanwege de anderhalve meter maatregel. De Stadsgehoorzaal, de gemeente Leiden, en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) zijn toen een bijzondere samenwerking aangegaan. Er werd een tijdelijke oplossing gevonden in de Stadsgehoorzaal.

De PKvV zegt in een reactie op de hoogte van de actie van SvL te zijn, maar zich nu niet bezig te houden met het creëren van extra studieplekken. “We richten ons meer op het welzijn van studenten”, zegt Rachel Gooijer, voorzitter van de PKvV. “Daaronder valt onder andere de energiecrisis.”

https://www.instagram.com/p/CkJqsexjXVy/

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×