(Foto: Rob van Dullemen).

Mislukte verkoop Ambachts- en Baljuwhuis begin december voor de rechter

De rechtszaak die de Wassenaarse vastgoedondernemer Boris Bayer tegen de gemeente Voorschoten heeft aangespannen komt op 6 december voor de rechter. Bayer zou het Ambachts- en Baljuwhuis kopen, maar de deal ging niet door omdat hij zich volgens de gemeente niet aan de voorwaarden zou hebben gehouden.

Bayer zelf denkt daar anders over en spande daarom een rechtszaak aan tegen de gemeente Voorschoten. Ter voorbereiding op de zaak diende hij een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) in om alle interne correspondentie van de gemeente over het Ambachts- en Baljuwhuis boven tafel te krijgen.

Zowel Bayer als de gemeente Voorschoten kunnen vanwege de rechtszaak weinig uitlatingen over de kwestie doen. “De gemeente is verwikkeld in een juridische procedure. Lopende deze procedure doen wij geen uitspraken over het Ambacht- en Baljuwhuis”, aldus een gemeentewoordvoerder. Vanuit het kamp Bayer kan er ook geen commentaar worden gegeven.

Stekker
Begin februari werd bekend dat de deal tussen de gemeente Voorschoten en Boris Bayer niet door gaat. De vastgoedondernemer wilde zijn vader een deel van de koopsom van 1,4 miljoen euro laten betalen. Dat stelde hij pas voor nadat hij de openbare bieding had gewonnen. Daarmee schond hij volgens de gemeente de publiekrechtelijke normen en daarom trokken zij de stekker uit de deal.

Floris V
Op dit moment gebeurt er niks met het Ambachts- en Baljuwhuis. Huurder Jos Kriek exploiteerde er het restaurant Floris V, maar is daar een aantal jaar geleden al mee gestopt. Wel heeft  hij nog een huurcontract tot eind volgend jaar. Het is de bedoeling dat het gemeentebestuur komend voorjaar duidelijkheid geeft over de toekomst van het monumentale pand.

Politiek Voorschoten Ambachts- en Baljuwhuis Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×