Oud Leidenprijs: Kiest Leiden Goeie Mie of Jonge Rembrandt? Stemmen kan tot en met zondag

Alle Leidenaren mogen stemmen bij de publieksprijs van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL). Bij Sleutelstad laat de HVOL weten dat de biografie ‘De jonge Rembrandt’ van Onno Blom en ‘Goeie Mie. Biografie van een seriemoordenares’ van Stefan Glasbergen aan kop gaan. Stemmen kan tot en met zondag 30 oktober via de website van de HVOL.

“We hebben een prachtige wedstrijd”, vertelt Rens Heruer. “De jury heeft vijf kandidaten geselecteerd uit al het werk dat sinds de vorige prijsuitreiking over de geschiedenis van Leiden is verschenen. Iedereen kan nu stemmen op een van die kandidaten. Je hoeft geen lid te zijn van de HVOL. Het gaat om werk waar het grote publiek van kan genieten. Er zijn twee koplopers die boven de andere drie uitstijgen: de boeken van Onno Blom en Stefan Glasbergen.”

Rens Heruer van de HVOL bevestigt de spanning.

Activiteiten HVOL
De uitslag van de publieksprijs van de HVOL wordt bekend gemaakt tijdens de viering van het 120-jarig bestaan van de vereniging in de Hooglandse Kerk. Tom Hazenberg verzorgt de lezing. Hij spreekt over de Limes, de Romeinen in Nederland, de Rijn als grote transportbaan en Matilo als een belangrijk fort daarin. Na het ochtendprogramma presenteren de verschillende HVOL-commissies zich. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor leden, maar andere activiteiten van de HVOL zijn voor iedereen toegankelijk.

Zo organiseert de HVOL in de ‘week van de geschiedenis’ verschillende lezingen. Zo staat op 1 november een lezing over ‘Paul Ehrenfest en Tatiana Afanassjewa in Leiden‘ op het programma. Op 3 november wordt de P.J. Bloklezing gehouden door Peter Burger. Hij spreekt over de Leidse misdaadjournalistiek. Vrijdag 4 november is er een najaarssymposium over kennis en kennisoverdracht in Leiden en omgeving in het Leids Volkshuis.

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×