Richard den Haring. (Foto: Peter Visser).

Van je hobby je beroep maken, podcastmaker Richard den Haring is dat uitstekend gelukt

In het programma Cultuur071 vertelt Richard den Haring hoe hij als hobbyist op een zolderkamertje zijn eerste podcasts maakte. Inmiddels is hij met zijn bedrijf Studio Lijn 14 uitgegroeid tot een van de grootste podcastmakers van Nederland. De term podcast – een samentrekking van iPod en broadcast – werd voor het eerst gebruikt in 2004 door de Britse journalist en futurist, Ben Hammersley. Hij voorzag een grootse toekomst voor het nieuwe medium. In 2007 was het Adam Curry die de podcast in Nederland populariseerde en introduceerde als iets revolutionairs.

“Anders dan in Amerika, waren podcasts hier zo’n vijftien jaar geleden nauwelijks bekend. Ik kon dat niet geloven, al direct vond ik het een fantastisch medium”, aldus Den Haring. Hij vond, als gevolg van de mogelijkheden die dit nieuwe fenomeen hem bood, zijn werkzaamheden bij de lokale omroep daardoor minder interessant en schakelde al vrij snel over op het, naar zijn idee, veel flexibelere nieuwe medium. Den Haring: “Eigenlijk ben ik wel een beetje trots, want het is goed uitgepakt en inmiddels hebben we talloze bedrijven en organisaties als klant.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Den Haring is buiten podcastmaker, auteur van het boek ‘De kleine podcasten voor dummies’ en hij geeft workshops over presentatie- en interviewtechnieken. Momenteel werkt hij aan een podcast over de ramp met het kruitschip in 1807, waarbij 151 mensen om het leven kwamen. Den Haring verwacht dat deze podcast over een à twee weken verschijnt.

Cultuur Maatschappij Regio #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×