Namens de centrumondernemers overhandigt Dagobert Schulp de zienswijzen aan economiewethouder Spijker. (Foto: Chris de Waard).

Massale steun voor kerstmarkt van binnenstadsondernemers

Zes ondernemersverenigingen, individuele ondernemers en ook nog een aantal bewoners hebben een zienswijze ingediend waarin ze de gemeente oproepen om een vergunning af te geven voor het houden van een kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht.

Een flinke stapel ondertekende inspraakreacties werd woensdagmiddag door voorzitter Dagobert Schulp van de winkeliersvereniging Haarlemmerstraat aangeboden aan wethouder Fleur Spijker (economie).

Wethouder Spijker nam woensdag 164 zienswijzen in ontvangst waarin ondernemers uit het centrum van Leiden een pleidooi houden voor de komst van de kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht.

Na massief verzet van bewoners van de Hooglandse Kerkgracht komen de centrumondernemers nu met een tegengeluid. In totaal werden 164 zienswijzen met argumenten vóór de kerstmarkt overhandigd. Wethouder Spijker gaf daarbij aan dat het college waarschijnlijk binnen een week een besluit neemt over het al dan niet doorgaan van de kerstmarkt die het Centrummanagement Leiden in december een lang weekend op de Hooglandse Kerkgracht wil organiseren.

Economie Leiden Politiek Kerstmarkt Hooglandse Kerkgracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×