Jaap van Meijgaarden (wijzend met zijn vinger) is een van de bewoners die probeert om de kerstmarkt via een kort geding alsnog te laten verbieden. (Foto: Chris de Waard).

Kort geding tegen kerstmarkt op Hooglandse Kerkgracht

Twee bewoners van de Hooglandse Kerkgracht, onder wie oud-voorzitter Jaap van Meijgaarden van wijkvereniging Pancras-West, hebben bij de rechter een voorlopige voorziening aangevraagd met als doel het verbieden van de kerstmarkt die organisatiebureau Kreativ Events in opdracht van Centrummanagement Leiden in hun straat wil organiseren.

Het kort geding diende dinsdag, de uitspraak volgt aanstaande woensdag. Volgens Van Meijgaarden maakt hij de stap naar de rechter weliswaar op persoonlijke titel, maar doet hij dat wel namens vele andere omwonenden.

Centrummanager Gijs Holla wacht de uitspraak af. Formeel is zijn organisatie geen partij in het juridisch geschil. De rechtszaak richt zich tegen de gemeente als vergunningverlener voor de kerstmarkt.

Begin deze week stapte ook Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal-West (PAL) naar de rechter om de nostalgische kermis op het Garenmarktplein tegen te houden.

Economie Leiden Maatschappij Kerstmarkt Hooglandse Kerkgracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×