(Video: Robbert Beurse).

Wint Zoeterwoudenaar Dennis zaterdag De Grote Kleine Treinencompetitie?

Zoeterwoudenaar Dennis van Mourick staat zaterdag in de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. In de halve finale kwam de modeltrein van zijn team Blauw nog aan in het nagebouwde Verona. Een miniatuurfiguurtje van Dennis vroeg daar zijn vriendin te huwelijk. “Toen Denise en ik samen naar de aflevering keken, ben ik op dat moment op de knieën gegaan, en heb ik haar in het echt gevraagd.”

“Zaterdag ga ik eerst naar de grote Modelspoorbeurs in Houten, en daarna ga ik ’s avond met mijn mede teamleden van Blauw en die van Oranje naar de grote finale kijken”, vertelt Dennis. De Grote Kleine Treinencompetitie is in augustus al opgenomen. Het slotstuk wordt zaterdagavond bij MAX uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. Het thema is ‘De vier jaargetijden’. De jury wil dan twintig zelfgemaakte bomen zien. Gastjurylid is Wibi Soerjadi, zelf een verzamelaar van miniaturen.

Dennis toont Sleutelstad een miniatuurfiguur van presentator André van Duin. In zijn woning zijn prachtige miniatuurbomen te zien. Zijn het de bomen van de finale? Waren ze mooi genoeg om de hoofdprijs, de Gouden Locomotief, in de wacht te slepen en om samen met zijn teamgenoten van Blauw uitgeroepen te worden tot de beste modelspoorbaan bouwers van Nederland? Dat mag Dennis nog niet verklappen.

Hij toont een miniatuurversie van de studio. “Die ben ik nu aan het namaken. De hobby stond de laatste jaren door een verhuizing een beetje stil. Dankzij De Grote Kleine Treinencompetitie heb ik weer helemaal zin gekregen om met modelbouw aan de slag te gaan.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×