In augustus maakte Sinterklaas al zijn opwachting bij de presentatie van de corsowagens. (Foto: Chris de Waard).

Leiden gaat in op avances Rijnsburgs Bloemencorso

Het zou zomaar kunnen dat in 2024 de praalwagens vol gestoken bloemen van de Flower Parade Rijnsburg door het centrum van Leiden rijden. Die wens van het corsobestuur werd in Leiden gehoord door het CDA dat bij de begrotingsbehandeling voorstelde om te kijken of dat een realistische optie is. Dat voorstel viel in vruchtbare aarde en werd gesteund door een meerderheid van de Leidse raad.

CDA-fractievoorzitter Sebastiaan van der Veer ziet de kleurrijke wagens al door Leiden rijden in de zomer van 2024.

Bij de presentatie van de wagens in de hallen van Flora Holland in Rijnsburg zei voorzitter Dirk Hogervorst het jammer te vinden dat het corso sinds begin deze eeuw Leiden stilletjes voorbij rijdt. Leidse Glibber Emile van Aelst maakte er een oproep van en na de nodige publiciteit tikte fractievoorzitter Sebastiaan van der Veer van het CDA Leiden een voorstel dat de gemeente oproept uit te zoeken of dat vanaf 2024 weer kan.

Leiden gaat daarvoor in gesprek met het bestuur van de Flower Parade Rijnsburg, zoals het Rijnsburg Bloemencorso tegenwoordig heet. Voor de toeristen is dat duidelijker. “Augustus volgend jaar komt te vroeg”, denkt Van der Veer. “De routes worden nu al vastgesteld en we moeten ook even goed uitzoeken hoe de wagens dan door Leiden zouden kunnen gaan rijden.” Hij heeft er goede hoop op dat de uitkomst van het onderzoekje positief zal zijn. “En wie weet rijdt er dan ook wel een Leidse praalwagen mee.”

Leiden Maatschappij Regio Flower Parade weer naar Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×