Huis van de Buurt Vogelvlucht (Foto: Frans Wiersma).

Gemeente Leiden hevelt dagbesteding over naar Incluzio

Welzijnsorganisatie Incluzio Leiden gaat de dagbesteding regelen voor een grote groep Leidenaren. Dat laat de gemeente weten aan bewoners waarvan de dagbestedingsindicatie afloopt. Zij krijgen te horen dat zij geen nieuwe indicatie hoeven aan te vragen bij de gemeente, maar rechtstreeks contact op kunnen nemen met Incluzio Leiden.

De dagbesteding wordt door Incluzio georganiseerd in de Huizen van de Buurt in Leiden. Hierdoor is er altijd een activiteitenaanbod voor de bewoner in zijn eigen wijk volgens de gemeente. De welzijnsorganisatie gaat met de betrokken bewoners in gesprek om te kijken welke activiteiten het beste bij hen passen.

De gemeente roept de bewoners op om op tijd contact op te nemen met Incluzio om te voorkomen dat ze zonder een daginvulling komen te zitten. De cliënten die onder de nieuwe regels van de gemeente vallen, hadden de laagste dagbestedingsindicatie, dat is de indicatie dagbesteding basis. Alleen in uitzonderlijke gevallen zou dagbesteding bij Incluzio niet geschikt zijn, aldus de gemeente Leiden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×