Sinterklaas deed zaterdag ook Voorschoten aan. (Foto's: Nelleke de Vries, Voorschotense Krant).

Sinterklaas maakt rondje regio: hier komt hij aan in Voorschoten

Sinterklaas heeft het er maar druk mee. Na de landelijke intocht van een week geleden, waarna hij ook nog naar Leiden ging, maakte de Goedheiligman deze zaterdag een rondje regio. Hij voer naar Oegstgeest, legde aan in Leiderdorp, stapte in Voorschoten over in een antieke brandweerwagen en nam ook nog een kijkje in zowel Zoeterwoude-Dorp als Rijndijk.

In Voorschoten werd de Sint weer muzikaal onthaald door de Pietenband van Laurentius. In afwachting van de komst van Sinterklaas speelden zij in de Schoolstraat Sinterklaasliedjes en deden oefeningen met de kinderen zodat die lekker warm bleven tijdens de toch best koude ochtend: “Hoofd, schouders, knieën, teen, knieën teen…”

Na de rit door de Schoolstraat werd de Sint in de Voorstraat welkom geheten door burgemeester Nadine Stemerdink die samen met het bestuur van de centrumondernemers al stond te wachten in de muziektent. Voor de kinderen had Sint goed nieuws. “Jullie zijn misschien geschrokken van de vele berichten over de pakjesboot die is gezonken”, zei hij. “Maar ik kan jullie verzekeren dat alles goed is gekomen en we de kado’s hebben kunnen redden.”

Nadat alle kinderen Sinterklaas een handje hadden gegeven, zette Sint zijn tocht door Nederland voort. Zo moest hij in Leiden het Huis van Sinterklaas in gebruik nemen. Dat is weer ingericht in De Waag aan de Aalmarkt.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×