Sheila Lever vertelt in Cultuur071 over Theaterhuis Amalia.

Voormalig Plantsoen Theater terug in de Leidse regio

Vele jaren was aan het Plantsoen in Leiden het gelijknamige huiskamertheater van Sheila Lever gevestigd. Toen Lever samen met haar man zes jaar geleden naar Den Haag verhuisde, zette ze daar haar theateractiviteiten voort. Nu zijn ze terugverhuisd naar de Leidse regio en maken met ‘Theaterhuis Amalia‘ een doorstart in Oegstgeest.

“Ja opnieuw een theatertje in onze eigen huiskamer, ik kan het gewoon niet laten”, vertelt Lever in het Sleutelstadprogramma Cultuur071. “In Oegstgeest hebben we, in een van de oudste huizen van het dorp, weer de ruimte om zo’n 25 personen te ontvangen. Maar zelfs als ik in een klein flatje zou wonen, kwamen er huiskamervoorstellingen.” Of ze in Oegstgeest ook zelf weer in een voorstelling te zien zal zijn, is iets waar ze nog over moet nadenken.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Lever: “Maar het begint natuurlijk toch weer te kriebelen. Misschien komt er een reprise van ‘Upstairs Downstairs’, de succesvolle voorstelling over de moeizame relatie tussen een hardwerkende jonge vrouw en haar werkster. Ik ben er nog niet uit of we dat gaan doen. In ieder geval ga ik jonge kunstenaars weer een podium bieden voor toneel, muziek en cabaret.”

De eerste voorstelling is op zondag 11 december, dan spelen Sem Jansen en Leif de Leeuw onder andere songs van het nieuwe album ‘Uncle Sem’. Op dit album vertelt Jansen samen met zijn vroegere zelf het verhaal van zijn transitie van vrouw naar man en van zangeres naar zanger. Theaterhuis Amalia is te vinden aan de Wijttenbachweg 43 in Oegstgeest.

Cultuur Leiden Oegstgeest #cultuur071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×