Sinterklaasintochten in Zoeterwoude. (Video: Robbert Beurse).

Kleinste gemeente onthaalt Sint 'groots' met dubbele intocht

De kleinste gemeente in de regio heeft de intocht van Sinterklaas traditioneel groots gevierd. Zowel in Zoeterwoude-Dorp als in Zoeterwoude-Rijndijk werd de goedheiligman zaterdag feestelijk onthaald.

In ‘het Dorp’ kwam hij zaterdagochtend per boot aan. Samen met ruim honderd kinderen stond burgemeester Fred van Trigt Sint Nicolaas op te wachten bij de brug aan de Noordbuurtseweg. Eenmaal aan land besteeg Sinterklaas zijn trouwe schimmel Ozosnel en liep hij in optocht mee naar het Dorpsplein. Daar verzorgden Frank en Karin (K’dans) een ‘Welkom Sinterklaas’-dans waarna er de mogelijkheid was voor een meet-en-greet met de Sint.

Daarna haastte Sinterklaas zich terug naar de boot. Aan het begin van de middag stond namelijk de feestelijke intocht aan de Vleugelnootlaan in ‘de Rijndijk’ op het programma. Ook hier werd er weer flink gezongen en stonden de burgemeester en een grote groep kinderen enthousiast klaar om de Sint binnen te halen. Na een korte tocht van enkele straten werd er met Sint en Pieten gezongen, gedanst en gegymd in centrum De Eendenkooi.

“We hebben het voorrecht om Sinterklaas twee keer te mogen ontvangen. Daar ben ik trots op. En wie weet mogen de kinderen in Zoeterwoude dan ook twee keer hun schoen zetten”, grapt Van Trigt.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×