De waterschapsbelasting gaat omhoog. (Foto: Rijnland)

Hoogheemraadschap zet reserves in om forse belastingstijging te voorkomen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland zet de reserves in om een forsere stijging van de waterschapsbelasting te voorkomen. Dat neemt niet weg dat een eenpersoonshuishouden in een huurhuis volgend jaar zeven euro meer gaat betalen. En iemand in een koopwoning met een WOZ-waarde van 350.000 euro, vijftien euro meer per jaar.

Zoals iedereen heeft ook Rijnland te maken met inflatie, stijgende energiekosten en gebrek aan materialen waardoor de kosten stijgen. “Als we de hogere kosten volgend jaar in één keer doorberekenen, zou de belasting voor de inwoners van Rijnland behoorlijk stijgen”, geeft hoogheemraad Marco Kastelein aan. “Gelukkig hebben we de afgelopen jaren reserves gevormd.” Die worden nu gebruikt om de lastenstijging enigszins te beperken.

Kastelein: “We weten natuurlijk dat op dit moment elke euro telt. Daarom zetten we het breedste pakket aan mogelijkheden in om inwoners en bedrijven die het moeilijk hebben te ontzien. Mensen die de waterschapsbelasting niet kunnen betalen, kunnen om kwijtschelding vragen via Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland.” Meer informatie over waterschapsbelasting is te vinden op www.rijnland.net/waterschapsbelasting.

Renovatie waterzuivering
Het Hoogheemraadschap van Rijnland staat voor grote uitdagingen door de klimaatverandering. Om ook in de toekomst veilig en gezond te kunnen wonen, werken en genieten, investeert Rijnland in 2023 in grotere en kleinere projecten in het gebied. Zoals de renovatie en nieuwbouw van waterzuiveringsinstallaties, versterking van kades en aan projecten die ervoor zorgen dat Rijnland beter bestand is tegen weersinvloeden. Ook wordt geïnvesteerd in duurzame energie en maatregelen die de waterkwaliteit én de biodiversiteit verbeteren.

Het Hoogheemraadschap roept iedereen op om zijn steentje aan een goede waterhuishouding bij te dragen. Dat kan door tegels te verwijderen uit de tuin, afval op te ruimen op straat, regenwater op te vangen en oude medicijnresten in te leveren bij de apotheek.

Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×