Adriaan Andringa (M) als lijsttrekker bij het verkiezingsdebat. (Foto: Chris de Waard).

Deze raadsleden uit de regio 'stopten' al na negen maanden

Het is nog geen jaar geleden, maar de lokale politiek in de regio ziet er alweer anders uit dan net na de verkiezingen van maart. Gemeenteraadsleden worden in principe voor vier jaar gekozen, maar velen zitten die periode om verschillende redenen niet uit. Omroep West zette de wisselingen van de fracties in de regio van dit jaar op een rij.

Zoeterwoude
Het waren roerige dagen voor het CDA in Zoeterwoude na de verkiezingsuitslag. Arjan Bakx stopte vrijwel direct na de verkiezingen. Hij was het eens met het programma dat hij en de andere fractieleden hadden opgesteld. ‘Maar binnen de fractie kwamen we er niet uit over de vraag op welke manier we dat moeten realiseren. Ik zit daar gewoon anders in en je moet wel vier jaar met elkaar door. En in zo’n situatie is dat lang’, vertelde hij destijds tegenover Sleutelstad.

Voorschoten
Geen wrevel, geen ruzie, maar ‘gewoon’ een verhuizing. De Voorschotense D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa stopt niet vanwege onmin of meningsverschillen, maar gaat verhuizen naar München aan het einde van dit jaar. Hij nam in 2017 zitting in de Voorschotense raad, maar laat nu het stokje over gaan naar Jolien Schoot, zij was op dat moment raadslid. Patty Wijnen-Lunenburg voegt zich bij de fractie.

Leiden
Hij vertrok vóór de zomer al, maar behoorde al lang tot het meubilair met zijn ‘Partij Sleutelstad’. Maarten Kersten stopt vanwege gezondheidsproblemen met zijn partij. In de vorige raadsperiode ging zijn partij in tweeën op, maar nu na de gemeenteraadsverkiezingen wist hij toch weer drie zetels te halen. De fractievoorzitter werd in de zomer al vervangen door nieuwbakken fractievoorzitter Thijs Vos.

Leiden Politiek Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×