Theatergroep Domino brengt reprise van dansvoorstelling Heimwee in Scheltema. (Foto: Patricia Nauta).

Theatergroep Domino laat heimwee al dansend tot leven komen

Intieme solo’s afgewisseld met sterke groepsoptredens, breakdance en een eigen lied. Theatergroep Domino brengt deze weken een reprise van hun dansvoorstelling Heimwee uit 2019 van choreografe Claudia Flameling. Een feest voor het oog waarbij het hele podium wordt benut.

Op de achterwand verschijnen foto’s van vroeger, die iets laten zien van de heimwee-ervaringen van de spelers. “De foto’s kwamen er later bij”, vertelt Jaap Metzlar, een van de begeleiders van Theatergroep Domino. “We zijn eerst met elkaar gaan praten over heimwee en wat dat met je doet. Iemand vertelde over een herinnering aan een schommel en later dook er een foto op waar ze bij haar moeder op schoot op een schommel zit.” En die verhalen vormen de basis voor de voorstelling die Flameling samen met de deelnemers samenstelde.

Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel over de voorstelling Heimwee van Theatergroep Domino.

Lars schreef een lied over heimwee, wat hij ook zelf ten gehore brengt in de voorstelling. “Ik heb al 138 liedjes geschreven”, zegt hij na afloop met gepaste trots. “Het kan over van alles gaan. Over wat je meemaakt en voelt. Ik heb bijvoorbeeld wel eens heimwee naar huis als ik op vakantie ben, of heimwee naar werk toen we tijdens corona thuis zaten.”

Improviseer
Bij de breakdance van Wesley laat het publiek goed van zich horen. Wesley houdt enorm van breakdancen en doet dat graag. “Ik ben ook fan van André Hazes”, zegt hij, maar die zit niet in deze voorstelling. “Maar ik heb wel zes cd’s van hem. Ik improviseer mijn dans.”

Super
Ook Tabitha is enthousiast na haar optreden. “Mijn solo ging super. Ik heb vroeger op ballet gezeten en ik houd van knutselen, dus daar is het uit ontstaan. Samen met Claudia, Jaap en mezelf hebben we de dans bedacht.” Bij de komende voorstellingen komt haar familie kijken en dan wil ze het extra goed doen.

Vrijdag 2 en zaterdag 3 december is de dansvoorstelling van Theatergroep Domino nog te zien in Scheltema. Voor reserveringen en informatie kun je contact opnemen met Gemiva-SVG: mail naar domino.scheltema@gemiva-svg.nl of door te bellen naar 06-50470779.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×