(Archieffoto: Emile van Aelst).

Pieterskerkplein vormt decor van Familie Kerst Taptoe Show

Het Pieterskerkplein vormt zaterdag het toneel van de zevende editie van de Familie Kerst Taptoe Show. Vanaf 17.00 uur is daar een combinatie van zang en muziek te horen en te zien, met als overkoepelend thema ‘Vrede op Aarde’. Simon Dubbelaar, de organisator van het evenement, schoof zaterdag aan bij Cultuur071.

“Er moest heel veel geregeld worden om zo’n show in de binnenstad van Leiden te realiseren. Voordat het coronavirus uitbrak, vond de Taptoe namelijk altijd binnen plaats, maar dat is tegenwoordig een vaccinatielocatie. Vorig jaar hebben we de show voor het eerst buiten georganiseerd en dat was een succes. Ondanks dat het erg koud was, was het wel heel sfeervol.” Wat betreft de voorbereidingen verloopt alles soepel, zo vertelt Simon. “Het is best wel lastig om na twee coronajaren alles weer op poten te krijgen, maar het blijft toch een kunst wanneer het weer lukt.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

In de Kerst Taptoe Show wisselen zang en muziek elkaar af, met zowel internationale als regionale optredens. Zo zal een Oekraïense operazangeres de show openen, gevolgd door verschillende marchingbands uit de regio, doedelzakspelers, fakkeldragers en een Amerikaanse artiest die muziek verzorgt in musicalstijl. Wat betreft de weersvoorspellingen voor aankomende zaterdag, Simon en zijn team zijn op alle scenario’s voorbereid. Zo staan er verschillende pagodetenten verspreid over het terrein en ook de hoofdtribune is overdekt. Kaarten voor de aankomende show kunnen eventueel nog besteld worden via deze link.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×