(Foto: Frans Wiersma / Video: Cultuur071).

Kunstenaarsduo gaat samenwerking aan met Leidse inwoners voor opknappen Rijnsburgertunnel

Het creatieve bureau ARTvertisements en het team Binnenstadmanagement van de gemeente Leiden gaan samenwerken met Leidse inwoners voor een nieuw kunstwerk in de Rijnsburgertunnel. Dagelijks wordt er veelvuldig gebruikgemaakt van de tunnel die het Leiden Bio Science Park met de Leidse binnenstad verbindt. De verbeelding of verwoording tussen beide plekken moet centraal komen te staan in het uiteindelijke ontwerp.

“De kunstwerken die wij opgestuurd krijgen, zullen leidend zijn voor het ontwerp”, zeggen Barbara van Druten en Niki Koutouras van het creatieve bureau in Cultuur071. “Het moet natuurlijk voldoen aan een bepaalde kwaliteit. Verder mag het van alles zijn: een beeld over de Leidse binnenstad, een indruk die iemand krijgt wanneer je aan Leiden Bio Science Park denkt. Alles samen vormt de verbinding. Binnen ARTvertisements zeggen we wel eens more is more, dus hoe meer er wordt aangeleverd hoe beter. Wij krijgen wel vaker de uitdaging dat we diverse beelden aangeleverd krijgen en dat het toch één geheel moet vormen. Dat is de puzzel waar we altijd mee aan de slag gaan.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Oorsprong
Al eerder werd de Plesmantunnel in Leiden aangepakt door het duo, daarbij stond de samenwerking met verschillende bedrijven en instanties op de route van Leiden naar Katwijk centraal. Zij konden zich op die manier visueel representeren. “Omdat bij de Rijnsburgertunnel de binnenstad wordt betrokken, leek het ons leuker om de Leidenaren zelf te laten bedenken hoe zij het ontwerp voor zich zien.”

Iedereen kan zijn of haar kunstwerk nog opsturen tot en met 8 januari 2022 via deze website. Op 30 januari worden vervolgens de winnaars bekend gemaakt.

(Video: Gemeente Leiden)

Cultuur Leiden Maatschappij Kunstwerk Rijnsburgertunnel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×