(Foto: Robbert Beurse).

Ook na corona verbindt een lint van licht Zoeterwoude op kerstavond

Zoeterwoude wordt op kerstavond weer verlicht met kaarsjes. Twee jaar geleden ontstond de lichtpuntjesactie die werd bedacht door een aantal vriendinnen. Ze wilden met de actie voor verbondenheid zorgen in de coronatijd, en gaan daar nu mee door. “Het is nog steeds belangrijk om het licht te blijven aansteken in jezelf.” Zegt Connie van der Post, een van de organisatoren.

Het idee is dat iedereen een potje of een bakje met een kaarsje erin voor de deur of het raam zet. “Die mogen versierd zijn maar het hoeft niet.” Dan ontstaat er in deze donkere tijden een lichtstreep door het hele dorp. Die moet zorgen voor verbondenheid. De potjes die worden uitgedeeld zijn versierd door mensen die wonen in Swetterhage. Het verzamelen van de potjes gebeurt in Zoeterwoude-Dorp bij Swetterhage en in Zoeterwoude-Rijndijk bij de Eendenkooi. Daar kunnen ze afgegeven worden.

Als alle potjes zijn uitgedeeld en in positie staan worden ze op kerstavond, 24 december, aangestoken. Dit jaar wordt het lint van licht ontstoken op twee plekken. Door burgemeester Fred van Trigt en wethouder Mathieu Paardenkoper. Van der Post denkt erover om gezamenlijk een stuk langs de route te lopen. “Aangezien het georganiseerd wordt door Samen gezond Zoeterwoude en de dorpskerken is dat wel passend.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×