(Foto's: Emile van Aelst).

Familie Kerst Taptoe Show: 'Koud maar spectaculair'

Op het Leidse Pieterskerkplein werd zaterdag weer de Familie Kerst Taptoe Show, ook wel X-Mas Tattoo Show, gegeven. Net als vorig jaar verzorgden showbands en artiesten uit binnen- en buitenland een kerstoptreden in de buitenlucht. Ondersteund door licht- en geluidseffecten werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire show.

“Het was koud maar spectaculair”, verklaart een van de bezoekers na afloop. Het publiek was na 3 uur op de onverwarmde tribune gezeten te hebben, verkleumd, maar dat mocht de pret niet drukken. Meegenomen dekens, koffie en glühwein brachten verwarming en sfeer. “We hebben weer genoten.”

Voorprogramma
De show startte niet erg voorspoedig. K&G 3 stond op de planning om het publiek vanaf 17.00 uur op te warmen met een spetterend voorprogramma. “Het spetterde inderdaad, maar dat was regen. Hierdoor moest het zitorkest van Kunst & Genoegen hun optreden op het laatste moment aflasten”, weet iemand op de tribune. Musicalkoor ‘Summertime’, dat eigenlijk later in het programma aan de beurt was, greep haar kans en zong enkele kerstliedjes voor het wachtende publiek.

Oekraïne
De hoofdshow had een Oekraïens tintje. Operazangeres Natalia Cioban trad verschillende keren op. De Oekraïense zingt normaal gesproken bij de Kiev Academic Opera. Met haar geschoolde stem maakte ze grote indruk op de bezoekers.

Tapijt
De Show- en Marchingband K&G stal de show met een spectaculair optreden dat ze eerder tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade lieten zien. Op de muziek van Disney’s Aladdin werd tamboermaître Justin Heemskerk op een ‘vliegend tapijt’ het plein op gedragen.

Winnaar
Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk won dit jaar het WMC (K&G werd tweede). Zij gebruikten een mobiele ‘slagwerkunit’ die in het optreden geïntegreerd werd. “Nooit eerder vertoond”, wist een bezoeker. Wellicht chauvinisme, maar zaterdag kwam DVS niet als winnaar uit de bus. K&G was beter.

Naast K&G, Cioban en DVS traden ook Showbrassband Thalita, drum- en showband MCC, The Band of Liberation en Disney zangeres Marnie Baumer (VS) op in de kerstshow.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×