(Foto: Chris de Waard).

Voorschotense raad unaniem akkoord met aanpassing bibliotheekplan

De komende maanden gaat de gemeente Voorschoten aan de slag met een nieuw businessplan voor de bibliotheek en de overige culturele organisaties in het dorp. De gemeenteraad is daar opvallend genoeg unaniem mee akkoord gegaan. Vorige maand waren de oppositiepartij nog uitermate kritisch toen het college de stekker uit het lopende proces ‘Bibliotheek+’ trok, omdat het veel te duur dreigde te worden.

Wethouder De Bruijn (financiën) is blij met de raadsbrede steun om het plan voor de huisvesting van de cultuurinstellingen bij te schaven.

De voltallige oppositie verliet een maand geleden nog het gemeentehuis om niet te hoeven stemmen over de begroting. Het college maakte een dag voor de begrotingsbehandeling bekend niet verder te gaan met het plan Bibliotheek+. Dat had in de ogen van oppositiepartijen D66, GroenLinks en SP zoveel extra consequenties voor de begroting dat ze er niet over wilden stemmen. Dat kan alleen als je als raadslid niet aanwezig bent.

Nu de gemoederen wat bedaard zijn en de partijen in de aanloop van de afgelopen raadsvergadering samen aan een voorstel werkten om zo snel mogelijk met een plan te komen dat wel financieel haalbaar is, stemden alle raadsfracties nu in met een aantal maanden extra tijd om te kijken hoe het plan wel door kan gaan. Alleen de SP kon niet meestemmen. Erik Maassen van de eenpersoonsfractie was wegens ziekte afwezig. Maassen is het wel eens met de extra slag die nu gemaakt wordt, zo heeft hij Sleutelstad desgevraagd laten weten. “Ik zou dus ook voor hebben gestemd.”

Belangrijkste reden voor de draai die de oppositiepartijen nu maakten is het gegeven dat iedereen wil dat er zo snel mogelijk alsnog een oplossing komt voor de huisvesting van de culturele instellingen, en daaraan gekoppeld nog een serie projecten zoals de bouw van woningen en  scholen. Daarvoor moet de locatie van het Cultureel Centrum eerst beschikbar komen.

Politiek Voorschoten Bibliotheek+


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×