(Foto: Chris de Waard).

Kramenzetter stopt met Leidse zaterdagmarkt

Paul Verschoor stopt per 1 april 2023 met het neerzetten van de kramen voor de Leidse zaterdagmarkt. Dat heeft hij laten weten in een brief aan het bestuur van de Leidse afdeling van de Vereniging voor Ambulante handel.

Verschoor en voor hem zijn vader Tom, zijn al decennia actief op de Leidse markten. De afgelopen jaren verging hem echter de lol bij het werk in het centrum van Leiden. “Veel nieuwe regelgeving heeft gevolgen gehad voor mijn werkwijze. Op deze manier haal ik geen voldoening meer uit het werk”, schrijft Verschoor die hoopte dat een aantal maatregelen van tijdelijke aard zou zijn. De aanpassingen eisen hun tol en er is geen uitzicht op verbetering.

De kramenzetter stopt overigens niet met zijn bedrijf. “Per 1 april 2023, geen grap, zult u een nieuwe kramenzetter moeten aannemen voor de zaterdagmarkt.” Verschoor wil wel blijven werken voor de markten in de Leidse wijken en in de buurgemeenten. Hij heeft zijn besluit naar eigen zeggen met pijn in het hart genomen.

Volgens voorzitter Soufian el Marsse van de Leidse markt is het onder andere lastig om alle kramen gevuld te krijgen. En lege kramen worden wel wekelijks neergezet en weer opgehaald, maar leveren niets op. El Marsse denkt dat het niet mee zal vallen om een nieuwe kramenzetter te vinden.

Economie Leiden kramenzetter


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×