(Foto: Chris de Waard).

Zorgen over nieuwe werkwijze Milieustraat Leiden

CDA en VVD in Leiden maken zich zorgen over de nieuwe manier van werken die de Leidse Milieustraat per 1 februari 2023 invoert. Afval inleveren kan dan alleen nog maar op afspraak.

Fractievoorzitter Sebastiaan van der Veer (CDA) en raadslid Alyssa Voorwald (VVD) zijn bang dat er vooral op de bij klussers en schuur- en zolderopruimers populaire zaterdagen te weinig plekken zullen zijn en vrezen voor afvaldumpingen. Ze willen daarom weten hoe de ervaringen zijn in gemeenten die al op afspraak werken en de nieuwe werkwijze na zes maanden evalueren. Samen met de inwoners.

Het werken op afspraak gebeurt volgens wethouder Yvonne van Delft juist om lange rijen te voorkomen. Het motto luidt dan ook ‘Geen lange rij, iedereen blij’. Het is de bedoeling dat mensen die bellen om een afspraak te maken in de meeste gevallen binnen een kwartier bij de Milieustraat in de J.C. de Rijpstraat op bedrijventerrein de Waard terecht kunnen.

Openingstijden
Volgens de medewerkers van de Milieustraat zal dat vooral op vrijdagen en zaterdagen niet altijd lukken. Dat zijn de drukste dagen van de week. En juist dat baart de vragenstellers zorgen. Ze pleiten daarom voor ruimere openingstijden op zaterdag. “Mede naar aanleiding van signalen uit de stad”, zo schrijven ze in een serie vragen aan het college. Ze zouden graag zien dat de Milieustraat op zaterdagen tot 18.00 uur openblijft.

Leiderdorp
Als over enkele een tweede gemeentewerf met Milieustraat open gaat in de Stevenshof, wil wethouder Van Delft kijken of de locatie op De Waard wellicht dicht kan. Inwoners aan die kant van Leiden zouden dan mogelijk in Leiderdorp terecht kunnen. De werf daar is volgens Van Delft eigenlijk te groot voor het dorp. CDA en VVD pleiten ervoor te onderzoeken of het mogelijk is om die samenwerking nu al gestalte te geven en niet te wachten op het nieuwe Leidse duurzaamheidsplein. “Zodat inwoners van beide gemeenten wederzijds van elkaars Milieustraat gebruik kunnen maken, afhankelijk van de beschikbare  capaciteit.”

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Milieustraat op afspraak


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×