(Foto: Robbert Beurse).

Bestuur investeert tonnen in toekomst Eendenkooi: 'Het gebouw moet nog 10 jaar mee'

Het bestuur van multicentrum De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk gaat 300.000 euro investeren in het gebouw. Sinds de gemeente liet weten dat de vervanging van het gebouw voorlopig uitgesteld is, ging de stichting, die eigenaar van het gebouw en de grond is, in beraad over de toekomst. Door het gebouw nu energiezuiniger te maken kan het nog jaren mee.

Ondanks de onzekere toekomst van het gebouw vindt voorzitter Jaap van Meijgaarden de investering de moeite waard. “Het verduurzamen van het pand is hard nodig. De energiekosten zijn zo hoog dat het echt loont. Ook als we hier bijvoorbeeld over tien jaar vertrekken”, stelt hij.

Het Fonds 1818 en de rijksoverheid stellen 100.000 euro subsidie beschikbaar. “Dan moeten we zelf nog ruim twee ton financieren. Voor warmtepompen, verdere isolatie, warmteterugwinning en zonnepanelen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we dit bedrag, tegen voordelige voorwaarden, van de gemeente mogen lenen. Dat is eerder ook al eens gelukt”, vertelt Van Meijgaarden.

De voorzitter deed zijn uitspraken tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari. “De vrees dat we een terugval in activiteiten zouden krijgen na afloop van de coronabeperkingen is gelukkig niet uitgekomen”, vertelde hij tijdens zijn toespraak. Alle activiteiten van voor de coronacrisis zijn terug. “En er zijn er een aantal bijgekomen, zoals dansavonden.”

Ondanks de prijsstijgingen ziet de toekomst van De Eendenkooi er dus toch positief uit. “Laten wij daarop het glas heffen”, beëindigde hij zijn korte nieuwjaarstoespraak.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×