Reanne van Kleef (links) is de eerste gast van Trudy Kwik (rechts) in Trudy's Vrouwenhoek. (Foto: Yvonne van der Stoep).

Trudy’s Vrouwenhoek: podcast over vrouwen in de voetbalwereld

Leidenamateurvoetbal.nl is gestart met een podcastserie over vrouwen in de voetbalwereld in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik elke twee weken in gesprek met voetbalsters, trainsters, vrouwelijke bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

In de eerste aflevering is Reanne van Kleef (36) te gast. In haar jeugd begon ze als talentvolle keeper bij het Haagse Quick Steps en doorliep verschillende KNVB-selecties. Omdat het in die tijd voor meiden moeilijk was om bij de jongens te kunnen voetballen en er weinig perspectief was in het vrouwenvoetbal, was ‘het leuke’ er na een tijdje wel vanaf. Ze hing de voetbalschoenen een aantal jaar aan de wilgen, tot ze in Leiden ging studeren en bij het Leidse Lugdunum terecht kwam. Daar voetbalt ze sinds 2006 en vanaf 2019 is ze ook bestuurslid van de club.

In de podcast praten Kwik en Van Kleef over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland, de plek van het vrouwenvoetbal binnen een mannenclub en hoe het is om als vrouw in een voetbalbestuur te zitten.

 

Interview Leiden Regio Trudy's Vrouwenhoek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×