Trudy Kwik (links) en Froukje van der Vlist. (Foto: Robbert Beurse)

Kruisbandblessure hielp carrière om zeep, maar voetbal blijft belangrijk voor Froukje van der Vlist

Leidenamateurvoetbal.nl maakt een podcastserie over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In Trudy’s Vrouwenhoek gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

Froukje van der Vlist (43) was tien jaar toen ze op Curaçao werd gegrepen door het voetbalspel. Haar vader werkte daar bij de marine en het oud Nederlands elftal kwam op bezoek. Hij was fotograaf en ook de kinderen mochten komen kijken. “Toen is het zaadje geplant.” Terug in Nederland koos ze voetbal als sport en Foreholte in Voorhout werd haar eerste club.

Van der Vlist bleek talent te hebben en op haar veertiende werd ze met de Leidse selectie Nederlands kampioen. Daarna vertrok ze naar Ter Leede, waar ze met het tweede team stad en land afreisde. Maar ook zij liep de beruchte kruisbandblessure op. Tijdens de operatie liep ze schade op aan een zenuw en op haar achttiende moest ze besluiten dat het voetballen echt niet meer ging.

Toch speelt voetbal nog altijd een grote rol in haar leven. Inmiddels heeft ze twee voetballende dochters die de weg naar de top zijn ingeslagen en is ze zelf aan een trainerscarrière begonnen. Ook ligt er komend jaar een comeback bij Ter Leede in het verschiet.

In de podcast praten Trudy Kwik en Froukje van der Vlist over het omgaan met tegenslagen, het combineren van sport op hoog niveau met school, de ontwikkelingen door de tijd heen en natuurlijk de toekomstplannen van Van der Vlist.

Interview Regio Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×