(Foto: Chris de Waard).

Leiden breidt zones betaald parkeren opnieuw flink uit

Bewoners van de Hoge Mors, het zuiden van Leiden Zuidwest, Vlietpoort en Vlietzone, Klein Cronestein, Oostvliet en Meerburg moeten nog dit jaar gaan betalen om in hun wijk te mogen parkeren. De gemeente Leiden breidt het gebied waar niet meer gratis kan worden geparkeerd fors uit. “Om de leefbaarheid te vergroten”, zegt wethouder Ashley North.

Volgens de wethouder vragen veel wijkbewoners zelf om de invoering, omdat er veel vreemdparkeerders zijn. Dat is het gevolg van eerdere uitbreidingen van het gebied waar betaald moet worden om te parkeren. Dat zorgt voor het zogenoemde ‘waterbedeffect’. Als je op één plek drukt, komt het op een andere plek omhoog.

De invoering van betaald parkeren start in mei in de Hoge Mors. In oktober volgen Boshuizen en de Fortuinwijk in Leiden Zuidwest en eind dit jaar en begin volgend jaar volgen Vlietpoort, de Vlietzone, Klein Cronestein, Oostvliet en Meerburg.

Wethouder Ashley North geeft een toelichting op het uitbreiden van de gebieden waar in Leiden moet worden betaald om te parkeren.

 

Leiden Politiek Betaald parkeren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×