(Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse vrijwilligersprijs anoniem uitgereikt

De onderscheiding van de gemeente voor een vrijwilliger die zich op een opvallende of bijzondere manier heeft ingezet voor Zoeterwoude is dit jaar anoniem uitgereikt. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis vertelt burgemeester Fred van Trigt dat de ‘winnaar’ van dit jaar een vrouw is die liever op de achtergrond blijft. De prijs wordt dan ook niet tijdens de receptie, maar op een later tijdstip aan haar overhandigd. Wie de vrijwilliger van het jaar is wordt niet bekendgemaakt.

“Ze verdient hem voor honderd procent. Het feit dat ze niet zo nodig in de publiciteit wil komen, vinden wij geen reden om hem dan niet aan haar uit te reiken. We respecteren dit”, legt Van Trigt na afloop van de receptie uit.

Aan wethouder Mathieu Paardekooper de eer om het beeldje en een bos bloemen thuis bij de vrijwilliger in kwestie af te geven. “Hij doet dit ergens deze week. Op een onbewaakt moment”, deelt de burgemeester.

Anders dan andere jaren zijn ook de andere genomineerden voor de prijs niet bekendgemaakt. Het jongerencompliment, voor een vrijwilliger jonger dan 21 jaar, is wel uitgereikt. De 19-jarige Thijs Versteegen kreeg hem voor zijn activiteiten voor de ouderen in het dorp.


Burgemeester Fred van Trigt over de vrijwilliger van het jaar.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×