Joëlle brengt taart langs bij de eerste klanten van 'Koffie, Thee en Taart'. (Foto: Gerry van Bakel).

Tijdelijk 'Koffie, Thee en Taart' in Poortgebouw Meelfabriek

Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Lunchroom Sijthoff aan de Doezastraat sloot in oktober de deuren omdat Gemiva een andere weg in wil slaan. Niet meer zelf horeca uitbaten, maar hun cliënten een grotere variatie aan werkplekken bieden. “En dat gaat ook gebeuren,” zegt projectmanager Hiske Faber van Gemiva, “maar dit kwam voorbij.” ‘Dit’ is een tijdelijke koffiepop-up bij de Meelfabriek.

Faber is er niet de persoon naar om kansen te laten liggen. Haar team van medewerkers en cliënten bivakkeert nog in het directiegebouw van de Meelfabriek in afwachting van de nieuwbouw op het terrein. Daar krijgen ze een eigen plek met een winkel. En van daaruit gaan ze ook meedraaien bij de horecagelegenheid die er komt, de kapper, het naaiatelier en nog veel meer. Maar dat duurt nog even en dus was dit een uitgelezen kans. “Ik zie dat iedereen weer heel veel zin heeft om in de horeca aan de slag te gaan”, zegt Faber.

Een reportage van verslaggeefster Gerry van Bakel over de pop-up horeca bij de Meelfabriek: Koffie, Thee en Taart.

Joëlle, een van de cliënten van Gemiva heeft het in ieder geval prima naar haar zin bij ‘Koffie, Thee en Taart’. “Ik vind de bediening het leukst, het contact met mensen.” De taartjes komen uit de eigen bakkerij van Gemiva. Joëlle heeft dat ook wel eens geprobeerd. “Ik was er niet zo goed in, maar misschien zou ik het nog een keer opnieuw moeten proberen.”

Op de eerste dag is het nog zoeken naar allerlei gereedschap en serviesgoed, zoals taartvorkjes, een tang om het gebak mee op een schoteltje te leggen en ook een soeplepel. Want er staat niet alleen zoetigheid op de kaart maar ook soep en tosti’s. Joëlle loopt flink wat heen en weer tussen het kantoor in het directiegebouw en de nieuwe koffiepop-up in het Poortgebouw. “Ach, het komt wel goed”, zegt ze optimistisch, “uiteindelijk hebben we alles gevonden.”

Koffie, Thee en Taart is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.30 tot 15.00 uur.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×