Leidens Ontzet bij de Nieuwstraat. (Foto: Chris de Waard).

Wat vind jij van het afgelopen Leidens Ontzet?

De gemeente Leiden wil van de bewoners weten wat zij van de afgelopen viering van het Leidens Ontzet vinden. Afgelopen jaar lagen er geen pontons meer op het water en mocht er in het gebied rond het water van de Nieuwe Rijn geen live muziek worden geprogrammeerd. Mede daardoor was het rond de Nieuwe Rijn erg rustig.

De vragen gaan onder meer over de leefbaarheid en levendigheid in het centrum, het aanbod van de optredens en het jongerenfeest bij Matilo. Hier was de 3 October Vereeniging erg kritisch over. Voorzitter Rik Kamps vond het maar niets dat er dertig euro entree werd gevraagd voor dit Ontzet Festival. In de enquête van de gemeente wordt gevraagd naar de locatie van het jongerenfeest en de prijzen voor de entree.

De gemeente vraagt ook om input van de bewoners. Bijvoorbeeld over hoe de bezoekers van Leidens Ontzet over de stad verspreid kunnen worden en hoe er meer activiteiten kunnen worden georganiseerd zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Kort na 3 oktober kwamen D66 en VVD al met een eigen enquête. Die leverde in korte tijd duizenden reacties op. Daaruit bleek dat mensen de viering minder gezellig vonden dan vorige jaren. De vragenlijst van de gemeente is hier te vinden en kan tot en met 31 januari worden ingevuld.

Leiden Politiek Leidens Ontzet 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×