(Video: Roeland van Wely).

Leidse kunstenaars exposeren nu ook in snackbar

De Smulshop in Leiden aan de Morsweg verkoopt niet alleen snacks, maar exposeert nu ook kunstwerken van negen gerenommeerde Leidse kunstenaars. “Het is heel leuk om een galerie in onze snackbar te hebben”, vertelt snackbareigenaar Suat Gashi. “Patat en kunst kunnen prima samen! En de kunstenaars van Haagweg 4 zijn goede klanten van ons.”

Zondag 15 januari was de officiële opening van de nieuwe expositie. “De kunst staat vrolijk op de muur en het is leuk voor de klanten”, zegt Gashi enthousiast. “Iedereen die binnenkomt, vraagt zich af wie de kunstenaars zijn. Ik ben zelf fan van een van de werken van Allart Lakke, de oprichter van de kunstgalerie in De Smulshop. Het is echt een sfeermaker in de zaak. Van de klanten krijgen we alleen maar positieve reacties.”

Van kunstenaar Barthel Brussee hangt ook werk in de snackbar: “Het is verrassend om mijn werk hier te zien. Ik ben er altijd een voorstander van om kunst uit de comfortzone van de gebruikelijke galerie te halen. Dat levert soms ander publiek op. En het laat zien dat kunst gewoon een dagelijkse gang van zaken is.”

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×