(Archieffoto: Regio15).

Handtekeningen buurtbewoners overhandigd aan wethouder Ashley North

Mobiliteitswethouder Ashley North heeft dinsdagavond een stapel handtekeningen van bezorgde bewoners van de Lammenschansweg en omgeving in ontvangst genomen. Zij vinden de kruising met de Koninginnelaan te gevaarlijk en constateren dat er veel te veel aanrijdingen plaatsvinden. North snapt de bezorgdheid en belooft dat hij de plek op korte termijn veiliger gaat maken.

De handtekeningen zijn overhandigd tijdens een bijeenkomst voor buurtbewoners. “De zaal was goed gevuld, er waren zeker dertig mensen, en het aantal verzamelde handtekeningen ligt nog hoger”, zegt North na afloop. De wethouder neemt het noodsignaal zeer serieus. “Langs de Lammenschansweg zijn een aantal echt onveilige plekken, dus ze hebben gewoon een punt”, stelt hij.


Wethouder Ashley North over de verkeersveiligheid op de kruising Lammenschansweg en Koninginnelaan.

Verkeersonderzoek
Verkeersveiligheid is een onderwerp waarbij niet over een nacht ijs gegaan moet worden. “Als je te snel allerlei aanpassing doet bestaat de kans dat de situatie juist onveiliger wordt. Dus we gaan eerst een verkeersonderzoek laten uitvoeren om vast te stellen wat er nodig is om de veiligheid op dit punt te vergroten.” Het beloofde onderzoek zal in februari 2023 plaatsvinden.

Gedrag
Met de resultaten in het achterhoofd wil North nog dit jaar kleinschalige maatregelen uitvoeren die de verkeersveiligheid verbeteren. “Dit kunnen aanpassingen aan de openbare ruimte zijn of maatregelen die leiden tot ander gedrag van de gebruikers. Want ook dat laatste is vaak ook nodig”, weet North.

In 2026 start de volledige herinrichting van de Lammenschansweg. Dan komt deze kruising weer aan bod.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×