Het Werninkterrein. (Foto: Chris de Waard).

Vertraging voor bestemmingsplan Werninkterrein

Het ontwerpbestemmingsplan voor het Werninkterrein loopt enkele maanden vertraging op. Dat schrijft bouwwethouder Julius Terpstra aan de Leidse gemeenteraad. Het plan zou eigenlijk eind vorig jaar ter inzage moeten liggen om in aanmerking te komen voor de zogeheten Woningbouwimpuls-subsidie.

Voorwaarde voor die miljoenensubsidie is wel dat uiterlijk drie jaar na toekenning ervan de eerste funderingswerkzaamheden plaatsvinden. Maar door de gewijzigde stikstofregels is het plan later klaar, en ligt het waarschijnlijk pas begin februari ter inzage.

Als het ontwerpbestemmingsplan klaar is, vraagt de gemeente om een aanpassing van de Woningbouwimpuls-subsidie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om het extra geld alsnog te krijgen. Wethouder Terpstra schrijft dat hij er vertrouwen in heeft dat de gemeente het bedrag krijgt, omdat de vertraging is veroorzaakt door de veranderde stikstofregels en de gemeente dus niet is aan te rekenen.

Het begin van de bouw op het Werninkterrein staat gepland voor uiterlijk september 2024. Op het terrein van de voormalige betonfabriek Wernink komt een autoluwe wijk met ruim zevenhonderd woningen.

Leiden Politiek Werninkterrein


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×