(Foto: Google maps).

Wijkvereniging Stevenshof organiseert naverkiezingsdebat

Na meerdere verkiezingsdebatten organiseert de Wijkvereniging Stevenshof woensdagavond voor het eerst een naverkiezingsdebat. De wijkvereniging wil op deze manier de wijk en de politiek wat meer bij elkaar brengen, want onder de inwoners van de wijk is er de nodige onvrede, zegt voorzitter Henk Osinga.

De plannen van de gemeente om het centrum autoluw te maken, heeft volgens Osinga ook gevolgen voor de Stevenshof. “Daardoor wordt het verkeer naar buiten geduwd, naar de Stevenshofdreef. Het blijkt ook uit berekeningen dat het bij de rotonde op het Haagse Schouw een stuk drukker wordt.”

De wijkvereniging heeft alle Leidse partijen uitgenodigd en die komen ook alle tien. Naast de gevolgen van de autoluwe binnenstad, staat ook de aanleg van WarmtelinQ op het programma van het debat. “We hebben nu stadswarmte via Uniper, maar dat wordt WarmtelinQ. De leiding daarvoor gaat dwars door de polder langs de Rijnlandroute. Dat is net dicht en moet nu dus weer open. Vanuit de gemeente hebben we daar weinig over gehoord”, zegt Osinga.

Het naverkiezingsdebat is een probeersel voor de wijkvereniging. “Het is iets nieuws, we willen het gewoon gaan proberen.” De avond wordt gehouden in het Huis van de Buurt in de Stevenshof en begint om acht uur. Andere onderwerpen zijn een hangplek voor jongeren, windmolens langs de A44 en verkamering.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×