(Afbeelding: Google Maps).

Plan in de maak voor 350 woningen in Rooseveltstraat

De combinatie van wonen en werken in het gebied rond de Rooseveltstraat krijgt langzaamaan meer vorm. Na de transformatieplannen voor de SCAL-locatie op de hoek met de Jacob van Campenlaan, zijn er nu plannen in de maak voor de bouw van 350 appartementen met daaronder ruimte voor bedrijvigheid op de hoek van de Van de Helmlaan. In het plan is dertig procent van de woningen bestemd voor sociale huur en twintig procent voor betaalbare koopwoningen.

“Het gaat nu alleen nog om een haalbaarheidsonderzoek”, zegt bouwwethouder Terpstra. “We hebben ontwikkelaars uitgenodigd om met ideeën te komen en daar heeft Blauwhoed Projectontwikkeling op gereageerd met dit plan.”

De appartementen komen in het gebied dat de gemeente aanduidt als Roosevelt West. Dat is het gebied tussen de Rooseveltstraat, de Kuipers-Rietbergstraat, de Montgomerystraat en de Van der Helmlaan. Dat is de kant van de Rooseveltstraat met de wat lichtere bedrijvigheid, zoals een klimhal. Het gebied tussen de straat en het water van de Vliet herbergt bedrijven in een zwaardere categorie.

Terpstra: “De gemeenteraad heeft al in 2019 uitgesproken dat het een woon-werkgebied moet worden.” Dat is een ontwikkeling van de lange adem. “We nemen daar vijftien tot twintig jaar de tijd voor. In het verleden brachten we nadrukkelijk een scheiding aan tussen die functies. Nu kiezen we juist voor mengen om zo een levendig gebied te krijgen.”

Bouwwethouder Julius Terpstra tekent een intentieovereenkomst met Blauwhoed Projectontwikkeling voor een combinatie van 350 woningen met daaronder 4.200 vierkante meter bedrijfsruimte.

Verkeersafhandeling
Voordat de bouwplannen verder worden uitgewerkt, wordt er naar de verkeersafhandeling in de Rooseveltstraat gekeken. “Het is nu al een drukke straat en losliggende fietspaden en trottoirs zijn echt noodzakelijk”, zegt Terpstra. “Als dat niet kan, dan kan ook deze ontwikkeling niet.” Al met al duurt het nog wel even voordat er daadwerkelijk bouwactiviteiten te zien zullen zijn, beaamt Terpstra. “Maar dit is wel stap één.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×