(Archieffoto: Gemeente Leiden).

Regels voor subsidieaanvraag groene daken versoepeld

De gemeente Leiden stelt opnieuw budget beschikbaar voor het aanleggen van groene daken. Ook worden de regels van de subsidieaanvraag versoepeld. Voor 2023 is er in totaal een bedrag van 75.000 euro subsidie beschikbaar.

De subsidieregeling is dit jaar aangepast waardoor ook kleinere daken in aanmerking voor subsidie komen. “Het minimaal aan te leggen groene oppervlakte is tien vierkante meter geworden, dat was vijftien”, zegt een woordvoerder. “En dit mag ook een samenstelling zijn van meerdere daken op verschillende adressen, bijvoorbeeld twee daken van vijf vierkante meter.

Met de subsidie wordt de aanleg van groene daken gestimuleerd. Dat zijn mos-, sedum-, gras- of kruidendaken. Die bevorderen de biodiversiteit, vangen fijnstof af en helpen bij klimaatadaptatie.

De subsidie is bedoeld voor eigenaren, huurders, erfpachters, verenigingen van eigenaren en woningcorporaties. “Op de website ‘subsidieregeling groene daken‘ staat alle informatie”, zegt de woordvoerder. “En wees er snel bij, want in vorige jaren was de subsidie snel op.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×