Hoogleraar Jan Willem Erisman van de Universiteit Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

'Stikstofprofessor' Erisman gaat kabinet adviseren over klimaatbeleid

Jan Willem Erisman, hoogleraar Milieu en Duurzaamheid aan de Universiteit Leiden, gaat het kabinet adviseren over het klimaatbeleid. Erisman wordt per 1 maart voorzitter van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR).

De WKR is een onafhankelijk, wetenschappelijk adviescollege dat de regering en het kabinet gevraagd en ongevraagd advies geeft over het te voeren klimaatbeleid.

Erisman kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “De klimaatopgave is groot en complex en moet worden bezien in samenhang met andere beleidsopgaven zoals het beschermen van de biodiversiteit en het bevorderen van de brede maatschappelijke welvaart. Het is belangrijk om daar voor de lange termijn kwalitatief goed en maatschappelijk gedragen beleid op te voeren. Daarom is het essentieel om vanuit alle wetenschappelijke disciplines daar zo goed mogelijk over te adviseren.”

Het eerste product dat de Wetenschappelijke Klimaatraad oplevert, is een advies ten behoeve van het Klimaatplan. Dat verschijnt in 2024 en beschrijft de hoofdlijnen van het klimaatbeleid voor de komende 10 jaar.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×